Wat zijn familieopstellingen?

Familieopstellingen is een methodiek die meestal wordt toegepast in de vorm van ééndaagse workshops. Mensen die deelnemen aan Familieopstellingen doen dit om ze aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken.

Bij een familieopstelling maakt u een ruimtelijke voorstelling van de familie waartoe u behoort. Dit kan bijvoorbeeld het gezin zijn waarin u bent opgegroeid maar er kan ook gekeken worden naar uzelf in uw huidige relatie (en uw eventuele kinderen).

Wanneer u een opstelling doet dan plaatst u representanten voor uzelf en voor leden uit uw familie in de ruimte. De representanten zijn andere deelnemers uit de workshop die tijdelijk stand-in te zijn voor u en uw familieleden. U plaatst dus nooit de werkelijke familieleden in de ruimte ten opzichte van elkaar.
Het is fascinerend te merken dat de representanten in de opstelling toegang krijgen tot de gevoelens en de onderlinge verhoudingen van diegene die zij representeren.

De opstelling maakt patronen zichtbaar die zich in uw familiesysteem voordoen.
Patronen waar u mogelijk in verstrikt bent geraakt en die u in uw huidige leven belemmeren. De familieopstelling geeft u nieuwe inzichten en handvaten ten aanzien van uw gevoel en gedrag in het hier en nu.Klik hier voor een uitgebreide uitleg en meer informatie


Familieopstellingen
Opstellingen.nl
Workshops - Familieopstellingen - Organisatieopstellingen
© Margreeth van Haaften 2001 - 2006
Opstellingen.nl          Maltaplantsoen 9          1339WK ALMERE          tel: 036-8486366          email: info[at]opstellingen.nl          website: www.opstellingen.nl